Fakultet islamskih nauka UNSA organizuje program “Diploma u islamskim naukama 2021”

Program se organizuje svake godine a izvode ga visoko kvalificirani predavači Fakulteta islamskih nauka Univerziteta u Sarajevu.

Program traje tri mjeseca u periodu od januara do aprila i obuhvata osam modula sa 72 sata nastave. Moduli su organizovani u dvije oblasti: Opći uvod u islam (Kratak pregled historije islama; Uvod u islamsku doktrinu; Islamski sveti tekstovi; Islamsko pravo i etika, Uvod u islamsku filozofiju) i Islam u Bosni i Hercegovini (Historija muslimanske kulture Bosne; Islamske institucije u BiH; Savremeno islamsko mišljenje u BiH). Nastava se tradicionalno održavala dva puta sedmično od 18:00h do 20.00h na Fakultetu islamskih nauka. Program uključuje i posjetu islamskim institucijama u Sarajevu.

Respektirajući posebnosti epidemiološke situacije u Bosni i Hercegovini i svijetu, ovogodišnji program Diplome u islamskim naukama 2021. održat će se online u večernjim terminima od 18:00h do 20.00h.

Za više detalja o program, načinu prijave i cijenama vidjeti Prospekt programa u prilogu.

Rok za prijave je 10. januar 2021. Prijavni obrazac u prilogu.

Za više informacija i registraciju molimo kontaktirajte koordinatore projekta Mirzetu Brkić na mirzeta.brkic@fin.unsa.ba i Vedada Hurića na vedad.huric@fin.unsa.ba te direktoricu Programa prof. dr. Zehru Alispahić na zehra.alispahic@ fin.unsa.ba

Za više informacija, posjetite link u prilogu:

https://fin.unsa.ba/diploma-u-islamskim-naukama/

Comments are closed.

%d bloggers like this: