Najava: Druga radio emisija “Mlađak”

U nedjelju, 25. februara u 20h, bit će emitovana druga emisija “Mlađak” koju uređuju studenti Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu u saradnji sa studentima Fakulteta političkih nauka i Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

U ovom izdanju emisije poslušajte:

  • U okviru rubrike Centralna tema, ovaj put smo se odlučili za temu čitanja kao kur'anskog imperativa. Tim povodom su kolegice Alma Kubura i Amra Duranović pripremile svoje osvrte na ovu temu. Također, članovi Redakcije Alma Kubura i Nazif Prentić su anketirali građane Sarajeva na temu čitanja, a o ovoj temi smo razgovarali i sa Sabinom Kacila, studenticom Filozofskog fakulteta u Sarajevu i Dženanom Mušanovićem, studentom Fakulteta islamskih nauka. Razgovor je obavila Amra Duranović.

 

  • U sklopu rubrike Međunarodni dani, napravili smo osvrt na značajnije datume mjeseca februara. Za mjesec februar smo odabrali Svjetski dan radija, Međunarodni dan bolesti i Svjetski dan socijalne pravde. Ovu rubriku nam je osvježio Dženan Nurudinović, student Fakulteta političkih nauka.

 

  • Za muzički predah u okviru druge emisije je zadužen Akademski hor Fakulteta islamskih nauka, sa izvedbom ilahije Kamerun.

 

  • U okviru nove rubrike emisije Mlađak, pod nazivom „Studenti u posjeti povratničkim džematima“, za Vas smo pripremili razgovor sa glavnim imamom Medžlisa Islamske zajednice Rogatica, Amelom ef. Kozlićem, te sa povratnicima iz ovog džemata, porodicom Salan.

 

Redakciju druge emisije čine: Ali Drkić, Alma Kubura, Amina Arnaut, Amina Jusić, Amra Duranović, Anes Gadžo, Dženan Nurudinović, Haris Huskić, Ilma Karzić, Ismail Fazlović, Lejla Karkelja, Nazif Prentić, te urednica emisije, Amina Mujela.

Nadamo se da ćete uživati u sadržajima koje smo Vam pripremili. Dobro nam došli!