Volimo i čuvajmo svoju zemlju: Druženje sa Harun ef. Hodžićem i izložba fotografija (FOTO)

Priredio: Hasan Hasić
Foto: Abid Mujkić i Almedin Karić

U organizaciji Udruženja studenata Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu, povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, u prostoru Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu, u utorak, 28.2.2018., godine, sa početkom u 19:30 h, održano je druženje sa Harun ef. Hodžićem, te izložba fotografija Kluba fotografa Udruženja.

Harun ef. Hodžić, imam je  Ratne džamije na Igmanu, te uposlenik Fonda Memorijala u muzeju Tunel spasa. Tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu učestvovao je u redovima Armije RBiH, u jedinicama Fatih, Crni labudovi i Sedma muslimanska brigada, i demobilisani je major Armije RBiH.

Harun ef., u svome obraćanju je govorio o atmosferi koja je vladala među građanima BiH prije, tokom i poslije održavanja referenduma, o naprasno prekinutoj mladosti, o proživljenom emocionalnom i egzistencijalnom stanju, i o stanju duha u jeku odbrane domovine; dotakao se realiziranih i planiranih aktivnosti Fonda Memorijala, te našeg sadašnjeg stanja, svijesti o žrtvi, i budućnosti kakvom je on vidi.

U sklopu druženja, prisutni su imali priliku vidjeti i prvu izložbu Kluba fotografa Udruženja studenata FIN-a, na temu: Moja domovina Bosna i Hercegovina. O izložbi i Klubu fotografa, govorila je Šejma Mehić.

Izloženo 6 fotografija sljedećih autora: Sumejja Muharemović, Almedin Karić, Abid Mujkić, Ehlimana Rafuna, Šejma Mehić i Muharem Nurkić.

Izložba je postavljena u malom atriju Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu, sljedećih devet dana.