Večer Kur'ana: Poslaniče, put nam pokaži!

Photo: Sumejja Muharemović, Mlađak


Već tradicionalno, Udruženje studenata Fakulteta islamskih nauka organizira Večer Kur'ana u znak sjećanja i obilježavanja rođenja Božijeg Miljenika, Muhammeda, s.a.w.s. Ove godine, u većem sjaju nego ikada, dočekali smo naše drage goste, 22.11.2018. godine, u Velikom atriju našeg Fakulteta. 

Na samome početku imali smo priliku uživati u izvanrednom glumačkom performansu Merseda Keserovića i Eldara Jahića. Voditelji programa bili su Lejla Omerović i Rijad Kamberović. Prigodne ajete iz Kur'ana učili su: Ibrahim Bilčević, Adnan Maati, Ahmed Hašić, Mirza Ganić, Mujesira Neimarlija i Ensar Latifović. U programu je učestvovao Akademski hor Fakulteta islamskih nauka, na čelu sa Adlom Mulić, te solistice: Šaha Isaković, Šejma Mehić i Amina Arnaut. Poemu o Božijem Poslaniku, s.a.w.s, recitovala je Lejla Karkelja. Svima im se srdačno zahvaljujemo na dirljivim emocijama i energiji kojom su obasjali scenu.

Po završetku programa, uručene su zahvalnice bivšim članovima Udruženja, prijateljima i sponzorima njegovog rada, kao i profesorima i osoblju Fakulteta, nakon čega je uslijedilo obraćanje doc.dr. Zehre Alispahić i proučena dova od strane dekana Fakulteta, prof. dr. Zuhdije Hasanovića.

Poruka Večeri, vapaj upućen iz srca svih nas: Poslaniče, put nam pokaži!, ostaće nam ideja vodilja u narednoj godini.