Kviz: “Upoznajmo Poslanika a.s.”

U četvrtak, 29.11.2018. godine, u Velikom atriju Fakulteta islamskih nauka, održan je kviz studenata islamskih fakulteta Rijaseta IZ u BiH, povodom mjeseca rođenja Muhammeda, a.s, pod naslovom Upoznajmo Poslanika, a.s..

Inicijator ovog projekta je Udruženje studenata Fakulteta islamskih nauka, uz pomoć Uprave za obrazovanje Rijaseta Islamske zajednice u BiH i Fakulteta islamskih nauka Univerziteta u Sarajevu. Učešće u kvizu su uzele ekipe: Fakultet za islamske studije iz Novog Pazara, Islamski pedagoški fakultet iz Zenice, Islamski pedagoški fakultet iz Bihaća, Fakultet islamskih nauka Univerziteta u Sarajevu te ekipa Unije studenata islamskih fakulteta Rijaseta Islamske zajednice u BiH.

Kviz se sastojao od 5 etapa. Ekipe koje su nakon prve 3 etape imale najviše bodova prešle su u četvrti krug. Pitanja kviza bila su bazirana na sadržaju knjige Stopama Božijeg poslanika – Pouke iz života Muhammeda, a.s, autora Tariqa Ramadana.

Rang lista ekipa:

1. Unija studenata islamskih fakulteta Rijaseta Islamske zajednice u BiH – 85 bodova

2. Fakultet islamskih nauka Univerziteta u Sarajevu – 60 bodova

3. Fakultet za islamske studije – Novi Pazar – 42 boda

4. Islamski pedagoški fakultet – Bihać –  35 bodova

5. Islamski pedagoški fakultet – Zenica – 25 bodova

Zahvalnice svim učesnicima kao i priznanja za fakultete je uručio direktor Uprave za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice u BiH, Ibrahim ef. Begović.