Prijava za članstvo u debatnom klubu Usfin-a

Zbog ukazane potrebe za razvijanjem retoričkih kompetencija, i boljeg javnog izražavanja zasnovanog na valjanim argumentima, u raznim oblicima diskusija kod studenata Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu, Udruzenje studenata Fakulteta islamskih nauka je odlučilo osnovati vlastiti Debatni klub.

S obzirom da se debata temelji na razmjeni činjenica i argumenata, odbrane vlastitih i opovrgavanja protivničkih stavova, te traži detaljnu pripremu na određenu temu, članstvo u debatnom klubu pomoći će svakom učesniku, ali i slušatelju, da proširi svoje vidike i poboljša govorne sposobnosti, što je za teologe, imame i pedagoge veoma bitno u njihovoj profesionalnoj orijentaciji i profesiji kojom se budu bavili u budućnosti. Svi studenti našeg Fakulteta su dobro došli, a broj prijava je neograničen. Pridružite nam se!

U prijavi je potrebno navesti: Ime i prezime, godinu studija i smjer, vaša očekivanja od članstva u debatnom klubu i eventualna dosadašnja iskustva u debatovanju. Prijave slati na mail: mujezinovicmirnes1@gmail.com

Konkurs je otvoren sedam dana, od 25.12.2020. do 1.1.2021.godine, do 22:00h.

“Nemojte podizati glas, poboljšajte svoj argument!”