Održana svečana dodjela diploma diplomantima i magistrantima Fakulteta islamskih nauka

Fotografije: Emill Kallaba

Na Fakultetu islamskih nauka (FIN) u Sarajevu danas je održana svečana dodjela diploma magistrantima i diplomantima Fakulteta islamskih nauka za akademsku 2021/2022. godinu.

Svečanosti su prisustvovali muftija sarajevski prof. dr. Nedžad Grabus, direktor Uprave za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini prof. dr. Dževad Hodžić, profesori Fakulteta islamskih nauka, ali i porodice i prijatelji svršenika Fakulteta.

Fakultet islamskih nauka je ove godine promovirao ukupno 61 magistranta i diplomanta.

Diplome magistara od ove godine nosi 21 student, među kojima su i dva dobitnika priznanja Univerziteta u Sarajevu – dobitnik  Zlatne značke Edin Čolaković i Srebrene značke Zejd Svraka.

Na prvom ciklusu ukupno je 40 svršenika, od čega je sedam dobitnika posebnih priznanja Univerziteta u Sarajevu. Eldar Jahić, Amela Rizvanović i Azra Lojić su dobitnici Zlatne značke, a Srebrene značke zaslužilo je četvero studenata, Mirza Medunjanin, Saliha Delić, Vildana Selimović i Almin Smajić.

Na svečanosti se također obratio Edin Čolaković, koji je ove godine stekao zvanje magistra islamskih studija i ostvario najbolji rezultat u toku školovanja na oba ciklusa sa prosječnom ocjenom 9,77.

Poruka današnje svečanosti bila je i da svršenici Fakulteta kao imami, hatibi, muallimi i muallime, nastavnici i nastavnice, profesori i profesorice vjeronauke, profesori i profesorice temeljnih islamskih nauka u medresama i na fakultetima te u drugim odgojno-obrazovnim, kulturnim, socijalnim, korektivnim i humanitarnim ustanovama u Bosni i Hercegovini i izvan nje postižu zavidne rezultate.