Insert your content here

Glavni urednik: Šejla Nezirević

Zamjenski urednik: Lamija Spahić

LektorŠejla Nezirević

Članovi redakcije:

Adnan Mulić

Anis Sulejmanović

Ajla Turčinović

Lamija Spahić

Sejman Rekić

BIOGRAFIJE  ČLANOVA  REDAKCIJE 

Glavni urednik

Šejla Nezirević rođena je 2002. godine u Banjoj Luci. Po završetku osnovne škole, upisuje srednju Medicinsku školu u Banjoj Luci. Dvije godine pohađala je studij Gradskog pozorišta “Jazavac” te time ostvarila snažne komunikacijske vještine i slobodu medijskog izražavanja.

U septembru 2020. godine izdala je prvu knjigu pod naslovom Sve što smo prećutali,progovorilo je... u svom rodnom gradu.

U julu 2021. godine upisuje Fakultet islamskih nauka na Univerzitetu u Sarajevu, studijski program za Islamsku vjeronauku i religijsku pedagogiju.

Trenutno je studentica II godine pomenutog smjera, te od decembra 2022. godine obnaša funkciju glavnog urednika Web-portala Mlađak.

Kontakt:

sejla.nezirevic@fin.unsa.ba

Zamjenski urednik

Lamija Spahić student je prve godine Fakulteta islamskih nauka, smjer Islamska teologija. Srednjoškolsko obrazovanje stiče u Gazi Husrev-begovoj medresi u Sarajevu. Nakon završetka srednje škole, upisuje Filozofski fakultet, odsjek Orijentalna filologija, smjer Arapski jezik i književnost, a godinu dana poslije i Fakultet islamskih nauka.

Smjer interesovanja su joj naučno-istraživački tekstovi, te je veliki zaljubljenik u pisanu riječ, a naročito voli svoje emocije izražavati kroz pripovjetke.

Kontakt:

lamija.spahic@fin.unsa.ba

Članovi redakcije

Adnan Mulić

Adnan Mulić rođen je 20. jula 2000. godine u Bašigovcima, nedaleko od Živinica. U rodnom mjestu pohađao je osnovnu školu, a Behram- begovu medresu u Tuzli završio je 2019. godine. Svoje afinitete najčešće ispoljava u nekoj od sljedećih branši: akaid, tesavvuf, književnost te filozofija. Redovan je student III godine studija teološkog smjera Fakulteta islamskih nauka.

Kontakt:

adnan.mulic@fin.unsa.ba

Anis Sulejmanović

Anis Sulejmanović student je na Fakultetu islamskih nauka Unverziteta u Sarajevu, te vandredan student na Filozofskom fakultetu istoimenog univerziteta, na odsjeku za filozofiju. Završio je Karađoz-begovu medresu 2021. godine, gdje je sa svojim radovima učestvovao u radu medresantskih novina pod imenom “Mimar”. Njegove preferencije usmjerene su na slobodno pisanja proze, poezije, poema, priča i tekstova. Također, pokazuje veliku zainteresovanost za filozofiju, akaid i tesavvuf. 

Kontakt:

anis.sulejmanovic@fin.unsa.ba

Ajla Turčinović

Ajla Turčinović studentica je prve godine Fakulteta islamskih nauka, na smjeru Islamska teologija. Svršenica je Elči Ibrahim-pašine medrese u Travniku gdje je započela svoje angažmane kroz novinarsku sekciju i redakcijski kolegij školskog lista „Nedžm“. 

Kontakt:

ajla.turcinovic@fin.unsa.ba

Sejman Rekić

Sejman Rekić rođen je 5.8.2001. godine u Bihaću. Osnovnu i srednju školu pohađao je u Cazinu i svršenik je medrese „Reis Džemaludin-ef. Čaušević“ i trenutno je student druge godine na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu, smjer Islamska teologija. Posebno interesovanje pokazuje za historiju, izučavanje građevina, dokumenata i događaja u prošlosti uz njihovu refleksiju na sadašnjost.

Kontakt:

sejman.rekic@fin.unsa.ba